RECEPT PÅ NOUGATRUTOR & DAIMKAKA.
Nougatrutor
CA 40 ST
300 G SMÖR
9 DL HAVREGRYN
2 DL SÖTMANDEL
1 TSK BAKPULVER
2 DL SOCKER
1 ÄGG
200 G NOUGAT
1. Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen.
Låt det stå och dra en stund tills havregrynen blivit mjuka.
2. Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
3. Vispa upp ägget och vänd ned det i mandelblandningen.
Rör ner detta i havregrynen och rör till en jämn massa.
4. Tryck ut det i en långpanna, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15 min.
5. Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en gaffel.
Låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Daimkaka
20 BITAR
4ÄGG
4 DL SOCKER
175 G SMÖR
5 MSK KAKAO
3 1/2 DL VETEMJÖL
2 TSK VANILJSOCKER
200 G DAIM
1. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
2. Smält smöret och låt det svalna helt.
3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis
med det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
4. Klä en form (långpanna tog jag), 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen. (Jag hade bara i den i ca 12 min).
Kakan skall fortfarande vara kladdig inuti.
5. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.
(Servera med grädde eller glass!)
MUMS!